زبان EN AR
+
اندازه قلم
-
رنگ

تاریخچه تجهیزات پزشکی

تاریخچه تجهیزات پزشکی در ایران به دوران باستان باز می‌گردد. از آن زمان‌ها، ابزارهایی مانند گل سرخ‌کن‌های سنگی، سنگ‌های تیز و ابزارهای دیگر برای جراحی و درمان استفاده می‌شدند. در دوران اسلامی، ایران با توسعه دانش پزشکی و داروسازی. به یکی از مراکز علمی و پزشکی مهم جهان تبدیل شد. در دوران صفویه، پزشکی و جراحی به عنوان یکی از اصلی‌ترین حوزه‌های علمی و فرهنگی مورد توجه قرار گرفت. در این دوره، بیمارستان‌های بزرگی مانند بیمارستان سلطانی، بیمارستان شاه عباسی و بیمارستان دارالشفا تاسیس شدند. در این بیمارستان‌ها، از ابزارهای پزشکی ساده مانند قیچی و ابزارهای جراحی مانند تیغ جراحی استفاده می‌شد.

تاریخچه تجهیزات پزشکی در دوره قاجاریه، با ورود ابزارهای پزشکی اروپایی به ایران، تکنولوژی پزشکی در این کشور بهبود یافت. ابزارهایی مانند ترمومتر، پمپ اکسیژن و برخی از دستگاه‌های پزشکی از اروپا وارد شدند. در سال‌های پس از انقلاب اسلامی، با توجه به توسعه پزشکی و سلامت در ایران. صنعت تولید تجهیزات پزشکی نیز در این کشور شکل گرفت. در این دوره، شرکت‌های تولید تجهیزات پزشکی در ایران تأسیس شدند. و تولید ابزارهای پزشکی مانند دستگاه‌های اشعه‌ای، اکسیژن‌ساز، تجهیزات جراحی و دستگاه‌های تشخیصی رونق گرفت. در دهه‌های اخیر، با توجه به پیشرفت فناوری و نیاز به تجهیزات پزشکی پیشرفته‌تر، صنعت تولید تجهیزات پزشکی در ایران نیز بهبود یافته است.

برگی از پزشکی در استان همدان 

رشتة مقدس طب و طبابت پیش از اسلام در همدان رواج داشته و بعد از اسلام نیز با ورود شیخ‌الرئیس ابوعلی سینا و دیگر حکیمان نامی به اوج شکوفایی خود رسیده است. از آن تاریخ به بعد نیاکان عالم و آگاه این دیار کهن، طب و طبابت را ترویج کرده و در راه احیا و توسعة آن کوشیده‌اند. مردم همدان به پزشک حکیم می گفتند و از زمان های بسیار قدیم، همدان مرکز طب و طبابت بوده و همه مراحل طب سنتی در این شهر اجرا و تعلیم می شده است.استان همدان از ظرفیت‌های ویژه‌ای در علم پزشکی برخوردار است.یکی از بناهای تاریخی که در این شهر قرار گرفته عمارت بدیع الحکما هست. این عمارت در دوره قاجار ساخته شده و متعلق به فردی  به اسم دکتر مهدی بدیع که لقب اون بدیع الحکما بوده است.

عمارت بدیع الحکما 

درباره ساختمان و بنای این باغ دو عمارت دراین مجموعه وجود داشته که یکی از آنها تخریب شده و پلان آن در دست طراحی است و دیگری که باقی مانده محل زندگی باغبان است و در آن آثار و لوازم طبابت دکتر بدیع موجود است. بدیع الحکما پزشک معتمد مردم و روحانیت بوده و شخصیتی فرهیخته و دلسوز فرهنگ به شمار می‌رفته  که در زمان خود درآمد حاصل از اراضی چند روستا را برای سلامت و بهداشت مردم هزینه می‌کرده است.بدین منوال ۱۱ سال پس از تخریب عمارت اصلی و تفکیک این باغ بزرگ در جنوب شهر همدان سرانجام خواست فعالان میراث فرهنگی با تبدیل این عمارت به موزه پزشکی محقق شد. در زیر بعضی ازعکس های گرفته شده از  وسایل قدیمی در پزشکی و نسخ پزشکان قدیمی در همدان را مشاهده میکنید .

 از اولین ماشین های زمان همه گیری آبله

 

دماسنج

یخچال نفتی

دستگاه اندازه گیری قد یونیسف

تجهیزات دندان پزشکی

 

ترازوی قدیمی

زنده‌یاد دکتر ایراندخت میرهادی پزشک، هنرمند، شاعر، نویسنده و هنرپیشه تئاتر به مدت ۴۰ سال به خدمت و مداوای بیماران در شهر همدان پرداخت

گالری تصاویر

تهیه کننده:

گالری عکس مرتبط

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

نشانی: 
نظرسنجی
آمار بازدید
تعداد بازدیدکنندگان امروز 207
تعداد کل بازدیدکنندگان تا امروز 6952
تعداد کاربران بر خط 0